ghid turistic Sighisoara (romana)

Editura: Ad Libri

Colectie: Mergi si vezi

Autor(i): Ad Libri

An aparitie: 2008ISBN: 978-973-7887-17-7

Format: 12,3 x 21 cm

Numar de pagini: 80

Text in limba: romana


Pret: Stoc epuizat!


Vezi cosul (0)

Sighisoara (romana)

Sighisoara, unul dintre putinele orase-cetati locuite din lume, poate fi o frumoasa ilustrare la o lectie de urbanistica medievala. Aici, elementele universului medieval s-au pastrat intocmai. Plimbandu-ne prin vechea cetate a Sighisoarei, cu aproximativ 150 de case locuite, majoritatea avand o vechime de cel putin 300 de ani, putem reconstitui, cu putina imaginatie, cateva aspecte ale vietii cotidiene medievale. De altfel, in fiecare an, timp de trei zile, de obicei in ultima saptamana din luna iulie, Sighisoara se reintoarce in Evul Mediu: cavaleri in armuri stralucitoare se intrec in turniruri, se desfasoara procese ale vrajitoarelor, domnite in rochii stralucitoare se ivesc ca din pamant peste tot, menestreli isi deapana cantarile, la fiecare colt de strada se improvizeaza piese de teatru, au loc concerte de muzica medievala, alte si alte spectacole… Pe durata Festivalului de Arta Medievala, stradutele cetatii devin neincapatoare pentru miile de turisti care se inghesuie sa ia parte la acest pitoresc eveniment. 

Ghid turistic Sighisoara (romana) are 212 voturi, cel mai mare vot fiind de 5 stele iar media de 4.52 steleSighisoara (romana)

Cuvinte cheie: ghid turistic sighisoara, sighisoara ghid turistic, sighisoara, atractii turistice sighisoara, vacanta sighisoara, excursie sighisoara, ghid turistic mergi si vezi, ghid de calatorie sighisoara, ghid turistic romania, romania, turnul cu ceas, scara scolarilor, ghid sighisoara, sighisoara ghid,

Publicitate

Alte ghiduri cu Sighisoara

Alte ghiduri din colectia "Mergi si vezi"